akivezető

akivezető

Kánikulai kellékek kutyásoknak

2016. július 18. - akivezető

Holnap az eddigi legmelegebb nyári nap várható a szövetségi fővárosban, 37 fok árnyékban. Ehhez még hozzájön a trópusihoz közelítő páratartalom is, így egész Washington egy hatalmas szabadtéri szaunává változik. Ilyenkor az utcán csak turistákat látni, csúcsra járnak a légkondik és tele vannak a szabadtéri medencék. No de hogyan segíthetünk kedvenc kutyáinkon, akik - amint tudjuk - nem izzadnak, ellenben szőrösek, sőt sűrű bundásak? Mivel a probléma nem csak Amerikát érinti és a tapasztalatok kölcsönös átadása segít a problémák megoldásában, leírom hát, hogy e területen mire jutottak a tengeren túl.

Néhány napja ugyanis elfogtunk egy levelet kezembe került egy magazin, amely a kánikulai vészhelyzet estére ad tanácsot a gondos kutyatulajdonosoknak. Nem vagyok benne biztos, hogy minden tanácsa adaptálható a magyar viszonyokra, de mint jól tudjuk, aki egy lelket megment, az egy egész világot ment meg... Hát, kapaszkodjatok!

20160701_204921_1.jpg

1. Ha a nyárra csónakázást, kajakozást (magyar megfelelője: tiszai kenutúrát) terveztek és kutyátok nem jó úszó, ne essetek pánikba, van rá megoldás: a Surf N Turf Dog Life Jacket 40 dollárért. Csak ráadod a kutyára és nyugodtan telik a vízparti program! A kutya mentőmellény további előnye (nem én találtam ki, ez a cikkben olvasható), hogy esőkabátként és védőköpenyként is használható. Ez kétségkívül jelentősen növeli az ár/érték arányt még akkor is, ha a kutya feje és hátsó része sajnos védelem nélkül marad. A cikk nem ír róla, de csak egy, unisex méretben és piros színben kapható, így a csivavák és a bernáthegyik is ugyanazt kénytelenek hordani. Viszont ha a bernáthegyit a mellénye fenntartja a vízen, akkor a csivavánál sem lehet gond, nem igaz?

2. Nincs is jobb dolog, mint a vízparti apportírozás. A Boz Dog Ball 12 dollárért mindent tud, amit egy kutya/gazdi csak kívánhat: bot a dobás megkönnyítésére, ruganyos, mint a vadnyúl és sípol is, ha ráharapnak (akár a kutya, akár a gazdi). Ennyi extrával tényleg nem drága, viszont van még egy adu ász is a végére: a mosogatógépben is könnyen tisztítható. Ízlés szerint külön, vagy akár a tányérokkal együtt is... 

3. A kutyánkra leselkedő veszélyek sajnos nem értek véget: tudtátok, hogy akár le is éghet a napon? Hacsak nincs rajta Gold Paw Sun Shield Tee trikó, amelynek szintetikus anyaga kiszűri a káros napsugárzás 98%-át és az 50-es erősségű UVB sugárzástól is megvédi? A trikó ráadásul már a termékfejlesztés egy későbbi fázisában jár, több színben és méretben is kapható és nem csak unisex, hanem unispecies is: kutyáknak és macskáknak egyaránt alkalmas (bár amennyire én tudom, e két kategória gazdái között alig van átfedés).

4. A nyáron kutyáink sem maradhatnak jégkrém nélkül. Mivel Amerikában vagyunk ennek is mogyoróvaj az alapja. Ezt keverjük össze vízzel és banánnal és töltsük jégkockakészítő formába, majd egy éjszakai mélyhűtés után tálaljuk! Ha kényesebbek vagyunk, akkor vegyünk a kutyajégkrémhez külön formát vagy használat után tisztítsuk mosogatógépben (ízlés szerint a tányérokkal vagy a labdával együtt). Ha a kutyánk zavart, dezorientált vagy bekómált és már nincs magánál, akkor az vagy a melegtől van, vagy olyan mogyoróvajat használtunk, amely xylitolt tartalmaz, ami a kutyákra mérgező. Szóval, ha nem akarjuk hidegre tenni, olvassuk el az apró betűs részeket is!

Bónusz tipp: a melegben az aszfalt, a beton és a homok is annyira felmelegedhet, hogy az károsíthatja kutyánk mancsát. Ha csak napközben tudjuk sétáltatni és nincs fű a közelben, akkor kenjük be a mancsát PawZ Max Wax mancsviasszal vagy vegyünk neki PawZ Dog Boots kutyacipőt az amazon.com-ról.

A nyár már lassan véget ér, de a következő években is lesz kánikula, így az üzleti lehetőségek szinte korlátlanok. Lehet, hogy néhány év múlva a hortobágyi pulik is szintetikus pólóban, védőcipőben szaladgálnak majd a pusztán két kutyajégkrém között. Hacsak addigra nem sikerül kifejleszteni a kutyáknak való, nyalogatásálló naptejet! Hajrá!

(A csodás ötletek forrása a Womansday c. újság 2016. július-augusztusi száma volt. Az emberiség nevében köszönjük!)

A bejegyzés trackback címe:

https://akivezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr408897490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása